MuhabbetKusu.org

Muhabbet Kuşu Forumu

popsunda aşırı kanama acil !!!

Hastalıklar İle İlgili Sorularınız ve Cevapları

Moderatör: Yönetici

popsunda aşırı kanama acil !!!

Mesajgönderen PitirimBenim » Sal Şub 09, 2010 1:50 am

arkadaslar aglamaktan 1 hal oldum saat aksamin 11 bucugu ben biraz once kusumun poposunda kanama gordum tam olarak ordan mi geliyor bilmiyorum secemedim bakiyorum yirtik yara yok ama kaniyordu baya :(((( aldim onu hemen elime once ilik suyla yikadim cok kan vardi cunku sonra 1 bezle kanayan bolgeye cok az baski yaptim dursun diye sonra bez iyi olmaz diye biraz kan hafifleyince bir daha yikadim poposunu ve bu defa selpakla biraz bastirdim baktim kan durdu eger poposunda olsaydi bastirmayla durmazdi diye dusunuyorum haksizmiyim ?

yardim edin ama ne olur yardim edin cok agladim su an kafesinde oyle asiri bir kan kaybi yok ama uzun sure elimde kaldi onu sikmadim ama biraz mutsuz gorukuyor keyifsiz yani surekli poposunu kasimak istiyor birakmiyorum birsey olur diye sizce neden olmustur eger poposundan geliyorsa kan ne gibi sebebleri olabilir yarin ilk isim veteriner olucak ama simdi merak ettim eger poposundan geseydi bastirmayla durmaz tekrar devam ederdi degilmi ama su an Allah'a sukurler olsun ki durdu nasil oldu nerden oldu hic aklim almiyor acik bile birakmadim bugun onu kafesindeydi geldigimde birseyi yoktu sonradan oldu yani ben gordugumde yeni olmustu hemen hemen :((( yemegini yiyor suyunu iciyordu bir anormallik tespit etmedim. ben esimle ise gidiyorum butun gun gormuyorum onu zaten aksamlari ilgileniyorum o yuzden birde arakdas aldik yanina oda disi henuz 2 hafta oldu geleli ama bayagi kaynastilar es olma yolunda ilerliyorlar poposu kanayan kusum minimum 1.5 2 yaslarinda 1 erkek arakdaslar yardim edin ne olur yardim edin :'((((((
~PITIRIM BENIM GUZEL KU$UM~
Kullanıcı avatarı
PitirimBenim
bagımlı üye

Re: popsunda aşırı kanama acil !!!

Mesajgönderen cockpit » Sal Şub 09, 2010 12:06 pm

Geçmiş olsun. Pek çok nedene bağlanabilir.
Uygun olmayan bri sert, pürüzlü yüzeye (dişisi olmasına rağmen) çiftleşme amaçlı sürtünme, cloak bölgesi yakınında tümör, tüy kisti vs.vs. . Hekime danışııması sizin de yapacağınız gibi çok önemli.
FISTIK Resim

Lütfen teknik/üyelerarası konular dışında Ö.M. yazmayınız. Yanıtlanmayacaktır.

TB2CMA
Kullanıcı avatarı
cockpit
bagımlı üye

Mesajgönderen PitirimBenim » Sal Şub 09, 2010 11:10 pm

gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim.... ben bugun esimle ise gittim kusumu veretinere goturmesi icin gorumcem geldi bize anahtar vermistim dun geldiginde herhangi bir anormallik kanama yada diski da kan gormemis gayet iyiymis daha sonra ben isten geldigimde onu veterinere goturmeden bir daha bakmak istedim poposuna ve baktigimda hemen poposunun yaninda ufacik ama miniminnacik iyne dokundurulmasi kadar kucuk bir kabuk baglamis yara vardi demekki bir yere carpti yada kendisi yapti ama kan ordan geliyor olsa gerek cunku diskisi normal yemesi icmesi davranislari da normal ucuyor otuyor konusuyordu yani normal gorunuyordu o yuzden veterinere goturmedim iyi olduguna ne kadar sevindigimi anlatamam size :)) O Benim ilk kusum Pitirim O:-)
~PITIRIM BENIM GUZEL KU$UM~
Kullanıcı avatarı
PitirimBenim
bagımlı üye

Mesajgönderen cockpit » Sal Şub 09, 2010 11:22 pm

Geçmiş olsun, bir önceki mesajımda olası bir neden olarak belirttiğim "sürtünme" konusunda gözlemleyiniz, aksi halde kronik yara haline gelebilir.
FISTIK Resim

Lütfen teknik/üyelerarası konular dışında Ö.M. yazmayınız. Yanıtlanmayacaktır.

TB2CMA
Kullanıcı avatarı
cockpit
bagımlı üye

Dön Hastalıklar İle İlgili Sorularınız ve Cevapları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: infernooblue ve 1 misafir